Тесла глобал форум од 4. до 6. септембра у Архиву Војводине

Традиционални Тесла глобал форум биће одржан од 4. до 6. септембра ове године у Архиву Војводине. Манифестација чији циљ је популаризација дела и наслеђа Николе Тесле организује се осми пут заредом.

 Првобитно је била планирана у јулу, али је због пандемије коронавируса одложена за почетак септембра. Иако у нешто краћем издању и на новој локацији своју главну мисију неће изгубити, каже председник Удружења Тесла глобал форум Горан Марић.
Ове године окупиће студенте са Косова и Метохије и ученике Математичке гимназије у Београду, освајаче бројних медаља са престижних светских такмичења. Са истакнутим професорима, правницима, историчарима, уметницима, разговараће о науци, али и о свим другим областима о којима је током свом живота промишљао и чувени Никола Тесла.

„Тесла глобал је форум је нека врста слободне школе. Место где се неспутано размењују мисли да би се неке ствари боље схватиле и да бисмо изашли из све присутније културе површности“, каже професор Александар Петровић са Филолошког факултета у Београду који неће пропустити ни овогодишњи фестивал у част Николе Тесле.

Драган Шешлија професор на Факултету техничких наука у Новом Саду, чији студенти су лане били најбољи у Европи каже да се на Тесла глобал форуму сабира много младих, паметних глава, који својим знањем и креативношћу могу да наследе пут који је започео Никола Тесла.

8. Тесла глобал форум биће свечано отворен у петак у 14 часова у Архиву Војводине, а присутнима ће обратити покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић.

И овогодишњи фестивал подржали су покрајинска влада и град Нови Сад , а медијски спонзор је Радио телевизија Војводине. Други део фестивала на којем ће бити додељене традиционалне награде „Бела голубица “ требало би да буде одржан у октобру.

извор:РТВ (Вера Корпонаић)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *