Таксисти у Новом Саду морају да носе заштитне маске и рукавице

Новосадски таксисти због ванредне ситуације, а на основу одлуке, коју је донео Градски штаб за ванредне ситуације, морају да носе заштитне маске, рукавице у својим возилима током радног времена.

То је само једна од мера која је усвојена да би се спречила и сузбила епидемија коронавируса на територији Новог Сада. По речима председника Уговорне такси коморе Војводине Раденка Видаковића, морају да имају и дезинфекциона средства, да би очистили своја возила и спречили заразу.

„У сталном смо контакту с градским властима и градоначелником и Управом за саобраћај, те су нам нешто од потребне опреме они већ обезбедили“, казао је за новосадски „Дневник“ Раденко Видаковић.

„Добили смо 500 пари заштитних рукавица, али то је мали број јер има око 1.400 таксиста. У току дана ће нам стићи и заштитне маске, а за дезинфекциона средства нису ништа рекли – кад буде, биће. Сналази се ко како уме. Неко се раније обезбедио, имам маске, рукавице, а ја сам нпр. имао код куће нешто од тих средстава па сам их ставио у ауто. Не знамо ни да ли ће инспекција то све контролисати или неће“, навео је Видаковић.

Таксистима је и обим посла ових дана значајно смањен, људи се због изолације, затварања школа и факултета и рада од куће ових дана мање крећу и немају толику потребу за коришћењем такси превоза.

„Новосађани се слабије возе и нема потребе за такси превозом у тој мери па се и ми прилагођавамо тој ситуацији, стога и нема ни таксиста много и они слабије раде“, објаснио је Видаковић.

„Како нареде, тако се и ми прилагођавамо ситуацији. Из сата у сат постоје нове опције, радићемо тако како морамо. Цена остаје иста, нема говора о променама“, наводи.

Видаковић је додао и да раде у складу с градском одлуком о тарифама такси превоза, а да нелегални таксисти ни до сада нису поштовали те одлуке.

Подсетимо, истом одлуком Градског штаба за ванредне ситуације одлучено је да ће и возачи аутобуса морати током вожње да носе заштитне рукавице и маске.

https://www.youtube.com/watch?v=cKG7Qyz6jl0&feature=emb_logo

 

извор: Дневник, РТВ
фото: РТВ (Јарослав Пап)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *