Студентима испуњени захтеви: Остају у домовима, бенефицирана цена исхране и смештаја, испитни рок у августу

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић потврдио је данас испуњење захтева представницима студената из студентских домова у Београду. 

На одржаном састанку министар Шарчевић је рекао:

„Омогућили смо вам више рокова за испите као и да останете у домовима током лета сходно обавезама које имате на факултетима. Као што смо рекли на првом састанку студентски домови неће прекидати са радом током лета. Цена хране и смештаја током летњих месеци неће бити комерцијална већ бенефицирана према вашем захтеву који сте тражили“, и додао да су средства обезбеђена и да је о томе обавештена Влада Републике Србије.

Студенти који су Ковид позитивни смештени су ученички дом „Стеван Чоловић“, а они са израженијим симптомима смештају се у здравствене установе где могу да добију адекватну негу.

Представници студената из студентских домова замолили су да се укине потврда са факултета коју доносе у ресторане којом се омогућава исхрана, што ће такође бити омогућено.

Према речима министра, у договору са Конференцијом универзитета Србије (КОНУС) четврта тачка захтева, да се омогући још један додати испитни рок у августу,била је испуњена након првог састанка.

Студентима у домовима биће достављана храна током викенда

Због новоочекиваних мера кризног штаба и ограниченог кретања и коришћења мензи у студентским домовима, министар просвете Младен Шарчевић договорио је са упавницима студентских домова да се студентима током викенда доставља храна.

Храна ће бити достављена домовима који немају своје кухиње и то су објекти „Слободан Пенезић“, „Кошутњак“, „Вера Благојевић“ I и II, „Мика Митровић“ и поједини блокови „Патриса Лумумбе“, саопштило је Министарство просвете.

У Београду ће радити мензе „4. април“, „Студентски град“, „Краљ Александар I“, „Земун“, „Карабурма“, „Патрис Лумумба“, „Рифат Бурџевић“.

„Свим студентима је омогућено да имају доступну исхрану током викенда и нема потребе да брину, јер смо унапред припремили да систем функционише у односу на потребе“, рекао је Шарчевић.

Министар је захвалио студентима из Студентског парламента (СКОНУС-а) који су пружили сваку врсту подршке и помоћи током реализације и организације.

извор: РТВ

фото: Министарство просвете

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *