Српско народно позориште одлаже програм у јулу

Српско народно позориште донело је одлуку о одлагању планираног програма у јулу.

Одлука је уследила због новонастале ситуације, када је наступила промена епидемиолошког стања услед вируса корона и након установљавања најновијих одлука медицинског кризног штаба Србије, којим се ограничава окупљање у затвореном и отвореном простору.

Премијера драмске представе Тома Стопарда “Розенкранц и Гилденстерн су мртви”, у режији Игора Павловића, која је требало да премијерно буде изведена 8. јула, одложена је до даљег. Представа је готово приведена крају, међутим пред публиком ће заиграти тек када се за то стекну одговарајући услови.

Представа “Смедерево 1941” Ане Ђорђевић, требало је да 4. јула буде изведена на фестивалу “Театар у тврђави” у Смедереву, међутим одржавање фестивала одложено је до даљег.

Одржавање осталих фестивала у августу и септембру и учествовање представа СНП-а на неким од фестивала, за сада нису одложени и требало би да буду одржани према плану: 23. августа представа “Аутобиографија” на фестивалу “Нушићијада 2020” у Ивањици, затим отварање Стеријиног позорја представом “Смедерево 1941”, где СНП учествује и са представама “Ко је убио Џенис Џоплин?” и “Повратак”. Са представама “Повратак” и “Ко је убио Џенис Џоплин”, СНП такође учествује и на ИНФАНТ-у.

У октобру, на фестивалу Шабачко пролеће, СНП учествује са представом “Травничка хроника”.

Београдски фестивал игре такође треба да буде одржан како је планирано: Компанија Ун Поyо Ројо – 20. септембра, Компанија Боди Трафик – 21. септембра, Компанија Џејсона Самјуела Смита – 23. септембра и Звезде Њујорк Сити Балета – 7. новембра.

Следећа сезона би требало да почне у октобру премијером представе В. Шекспира “Бура”, у режији Кокана Младеновића. У октобру је планирано да се премијерно изведе и драмска представа “Вилица Ебена Бајерса” Филипа Грујића у режији Марка Челебића и балет “Охридска легенда” Стевана Христића у кореографији Владимира Логунова.

У новембру нас према плановима очекује премијера опере “Дон Ђовани” В. А. Моцарта у режији Александра Николића, а у децембру премијера драмске представе “Голманов страх од пенала” Петера Хандкеа, у режији Ане Ђорђевић. Реновирање сцене “Јован Ђорђевић” је започето, за сада иде према плану и биће завршено до 10. августа. Сређивање целог система климе СНП-а треба ускоро да почне и да такође буде завршено у августу.

извор, фото: СНП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *