Србија у Рачи обележава страдање Срба у „Олуји“

Дан сећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији „Олуја“ биће обележен данас у Рачи, у присуству председника Србије Александра Вучића и председнице владе Србије Ане Брнабић.

Вучић је пре неколико дана најавио да ће Србија и Република Српска 4. августа заједно обележити велику српску трагедију – прогон 250.000 Срба из Хрватске.

ЕПА (Саша Станковић)

„Обележићемо, без присуства великог броја људи, тамо где смо то учинили први пут заједно 2015, на Рачи, где ћемо поставити и спомен обележје. На том месту, када буде изграђен мост, који је највећи број избеглица на тракторима прешао, направићемо, заједно са РС, спомен парк“, рекао је председник Србије.

Поред државног врха Србије, обележавању у Рачи, као представници Срба у Хрватској, присуствоваће деца из колоне, која су пре 25 година прешла у тој колони у Србију, а онда су се, након неколико година, у жељи и чежњи за завичајем, вратили и почели да обнављају свој и живот свог народа у Хрватској и сада тамо живе.

Председник СДСС Милорад Пуповац рекао је данас Танјугу да ће у Рачи бити четворо младих, међу којима и Ања Шимпрага, посланица у Сабору, док су остали председници општина или заменици председника општина у којима Срби имају релативну већину или је у њима највећи број Срба који живе у Хрватској.

извор: ТАНЈУГ, РТВ
фото: ЕПА (Саша Станковић)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *