Србија воз: Све спремно за превоз путника од 4. маја

Железнички превоз путника биће поново успостављен од понедељка, 4. маја, а у Србија возу кажу да су за то спремни и да су предузете све мере додатне заштите како путника, тако и вознопратног особља.

Драгана Станковић из Србија воза рекла је Танјугу да припреме подразумевају додатно чишћење возова и дезинфекцију подова, металних и стаклених површина, односно свих површина са којима путници долазе у контакт приликом путовања.

„Такође, врше се додатне припреме возних средстава у погледу видног обележавања и дефинисања правила кретања путника кроз воз, као и правила приликом уласка и изласка путника“, додала је она.

 

Навела је да ће возопратно особље носити заштитне маске и рукавице и да ће у сваком возу бити довољан број кондуктера који ће усмеравати путнике и давати све потребне информације приликом путовања.

Станковић је истакла да су и путници дужни да током путовања, а у циљу спречавања ширења заразне болести Ковид 19, носе заштитне маске и рукавице на правилан начин јер ће им једино тако бити омогућено да путују, односно да уђу у воз.

„Такође, морају да држе безбедну дистанцу, прате упутства кондуктера и придржавају се дефинисаних правила приликом уласка, изласка и кретања кроз сам воз“, рекла је Станковић.

Додаје да ће приликом куповине карте благајнице, односно благајници давати инструкцију путницима да приликом путовања морају имати заштитне маске и рукавице.

На свим путничким благајнама, такође, биће истакнута упутства и правила понашања путника и запослених за време трајања опасности од ширења заразне болести Ковид 19.

Апеловала је на све путнике да се понашају одговорно и у складу са препорукама Владе Србије.

Србија воз је најавио да ће од понедељка, на основу одлуке Владе Србије, постепено уводити поласке возова за превоз путника у унутрашњем саобраћају.

Возови ће од 4. маја саобраћати на релацијама од Београда ка Ваљеву, Батајници, Шиду и Сремску Митровицу, затим од Новог Сада ка Врбасу, Сомбору и Суботици.

Такође, возови ће ићи од Београда до Ниша, затим од Ниша до Лесковца, Прешева и Мердара, као и од Ниша до Димитровграда.

Предвиђени су и возови од Пожаревца до Смедерева, Мајданпека и од Зајечара до Мајданпека, Прахова и Неготина.

Путнике ће превозити и возови од Београда до Вршца, од Кикинде до Сенте, од Руме до Шапца, од Краљева до Руднице, Ужица, Пожеге и Чачка, као и возови од Лапова до Краљева и Крагујевца.

извор: ТАНЈУГ
фото: pixabay

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *