Смањује се број ковид пацијената, повећава пријем других

У Клиничком центру Србије смањен је број пацијената заражених корона вирусом, у Инфективној клиници тренутно је на респиратору двоје пацијената, док је на Клиници за пулмологију КЦС девет пацијената на механичкој вентилацији, каже директор КЦС Милка Ашанин.

Он је нагласио да је 25 пацијената који су лечени у ковид болницама у оквиру КЦС у последње време скинуто са респиратора и пребачено у полуинтензивне неге.

Ашанин је нагласио да је Инфективна клиника од почетка епидемије била пријемно- тријажни центар, да је у њој прегледано око 6.000 пацијената и да је примљено око 600 болесника.

Подсећа да су клинике у оквиру КЦС током епидемије радиле капацитетом од 20-30 одсто, да су примали само хитне случајеве.

Са попуштањем мера кренуло се са плановима како да се активирају листе чекања и почне пријем пацијената који нису хитни.

„Планови су да од наредне недеље кренемо са пријемом елективних пацијената и да попуњеност капацитета буде 50 одсто, а затим да се из недељу у недељу повећава пријем пацијената“, рекао је Ашанин.

 извор: ТАНЈУГ
фото: википедија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *