Следи борба за радна места и економију

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да после борбе за људске животе следи борба за очување радних места и економије.

„Свуда у региону се прича о смањењу плата пензија…ми о томе не говоримо“, рекао је Вучић за тв Прва.

Он је истакао и да је око 21. 000 до 22. 000 људи враћено на посао после најаве економских мера, чиме смо, како је рекао, један део ствари исправили.

Вучић је рекао и да је стање у нашем буџету боље од неких других земаља, што потврђују и кредитне агенције.

Оно што ће бити проблем је, каже, јесте то што су приходи све мањи, јер нико ништа не ради, сем јавног сектора и стратешке производње

Вучић је указао и да је мало која земља предвидела тако свеобухватне и секторски добро постављене економске мере, тако да сматра да ће Србија брже и лакше изаћи из кризе.

Имали смо, каже, и додатни проблем са доласком великог броја људи из иностранства, који су дошли у земљу, али да је наша привреда боље диверсификована и не зависи само од пољопривреде или туризма.

Лакше ћемо издржати од оних којима туризам има веће учешће.

„Уз стабилност јавних финансија и макроекономске мере НБС можемо да рачунамо на брз опоравак“, указао је Вучић, иако се , како је приметио, нису овоме надали.

Предстоје нам тешки дани, многи тога нису свесни

Не могу да вам кажем када ће и како ово проћи, али предстоје нам веома тешки дани и многи тога нису ни свесни, упозорио је данас председник Александар Вучић.

„Неки нису свесни, а неки би намерно желели да покажу сваку врсту неодговорности, зарад неке политичке користи, али о томе ћу да говорим када се све заврши“, рекао је Вучић новинарима у Старој Пазови, где је обишао магацин медицинске опреме.

По питању критика да је приликом проглашења ванредног стања прекршен Устав, Вучић је рекао да ће се тим питањем бавити Уставни суд, а да је његово и других надлежних и одговорних у земљи било да заштите људске животе.

Поручио је да нико не треба да сумња да је, захваљујући мерама, спасено на стотине људи, па и више од тога.

„Што се тиче противуставних ствари и ко је шта говорио… само да се ово заврши, онда ћете да видите колика је жеља народа за слободом. То ће рећи на једином месту где се то показује. Показаће грађани како умеју да цене слободу, живот, и борбу за земљу“, рекао је Вучић.

Како је рекао, коментари попут оних који се у Србији могу чути на рачун мера државе не могу се чути у земљама које имају по 15.000, 13.000, 10.000 или 8.000 мртвих.

„Они нека наставе, не боли ме то. Боли ме судбина дивних људи који страдају и храбрих лекара, који хоће да се ухвате у коштац са проблемом и који се не крију“, рекао је Вучић.

Он је нагласио да су осим пацијената оболелих од вируса, збринути сви они који имају других здравствених тегоба и потреба за медицинском интервенцијом.

Председник је констатовао и да су многи тражили дозволе за кретање у време забране, тек тако, да би могли да се крећу, јер нису озбиљно схватили мере државе.

„Анализираћу коме је све ПКС давала дозволе, па дају бизнисменима од 70-75 година.. А, ми не дајемо директорима јавних предузећа од 65 година да изађу…. Шта се тиме показује“, упитао је Вучић.

Како је рекао, ревидираће се све дозволе, како би се смањиле за дупло.

„Код нас је само како да преваримо државу… У Лондону или Берлину ни не морају да уведу полицијски час и биће мање људи него код нас. Овде кад није полицијски час – иди на роштиљ, запали пола Фрушке горе, а колико си заразио нема везе. И онда кажу – ти си диктатор… А, мучиш се и патиш за сваким животом“, рекао је Вучић.

извор:ТАНЈУГ; РТВ
фото: Pixabay

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *