Скраћено радно време продавница, пошти и банака

У складу са новим мерама Владе Србије о ограничењу кретања грађана у циљу сузбијања корона вируса од данас продавнице мешовите робе и прехрамбених производа, пекаре, угоститељски објекти, банке, поште и градске пијаце раде према измењеном радном времену.

Компанија “Лидл“ обавестила је потрошаче да ће због новонастале ситуације радно време свих Лидл продавница до даљег бити од 8 до 18 h сваког дана.

 

Компанија је апеловала на грађане да у оваквим ситуацијама поступају одговорно, поштују ванредне мере и савете лекара да остану код куће, као и да у продавницу иду онда када је заиста неопходно и купују рационално.

Апотекарска установа Lilly дрогерије увела је ново радно време током ванредног стања, па ће Lilly дрогерије широм Србије радити радним данима од 8h до 20h, док је суботом радно време у већини дрогерија од 8h до 15h.

Од данас и све експозитуре НЛБ Банке у Србији раде скраћено, од 9h до 14h.

У саопштењу се наводи да је то још једна мера коју НЛБ Банка реализује како би допринела борби против ширења корона вируса у Србији.

Према измењеном радном времену раде и у поште, а оне које су до сада радиле током целог дана радиће од 10 до 17h, а суботом од 10 до 14h.

Радно време пошти које раде недељом биће од 10 до 14h.

Компанија Телеком саопштила је да је предузела све мере како би олакшали коришћење услуга и пружили максималну заштиту и информисаност током ванредног стања.

Како се наводи, пословнице ће радити са измењеним радним временом, док ће корисници и даље моћи да све жељене информације добију путем сајта <https://mts.rs/>, позивом контакт центра на број 0800 100 100, као и путем друштвених мрежа.

Највећи број продавница Макси, Темпо и Shop&Go у наредном периоду радиће према скраћеном радном времену од 8х до 18h од понедељка до суботе, а недељом до 15h, док ће веће продавнице недељом бити отворене до 18h.

Ново радно време увео је и малопродајни ланац Меркатор-С у оквиру кога послују ИДЕА, Рода и Меркатор Хипермаркети са укупно 323 малопродајна објекта.

Од понедељка до суботе, 304 продавнице у оквиру тог ланца радиће до 18 часова, а њих 19 биће отворене до 15h.

Недељом ће 255 објеката широм Србије радити до 18h, а њих 67 до 15h.

Из компаније Меркатор поручују потрошачима да информације о појединачним радним временима ИДЕА продавница, Рода маркета или Меркатор хипермаркета потраже на сајтовима idea.rs и roda.rs.

Управа шопинг центра Променада у Новом Саду донела је одлуку да ограничи радно време од 10h до 18h.

Поменуте мере морају да поштују сви посетиоци, као и запослени у малопродајним објектима, киосцима и техничким службама шопинг центра.

Осим измењеног радног времена шопинг центра, до даљњег неће радити биоскоп Cineplexx Promenada и Pro Fitness Centar, док ће супермаркет Univerexport и апотека Galen Pharm радити од 9h до 18h.

Градске пијаце радиће по измењеном режиму све док у Србији траје ванредно стање.

Све пијаце које се налазе у ситему „Градских пијаца“ радиће свакодневно у периоду од 8h до 15h, почев од данас.

извор: ТАНЈУГ, РТВ
фото: РТВ (Јарослав Пап)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *