Скоро 9.000 људи враћено на посао због мера владе

Председник Александар Вучић је рекао да су најављене мере за помоћ привреди дале резултате и да је непуних 2.000 људи остало без посла услед корона вирус кризе.

„На званичној евиденцији имали смо 10.839 отпуштених радника средином марта, а до краја марта када смо најавили мере, у периоду од 30 марта до 3.априла запосленост је порасла и 8.839 се вратило на посао. Тиме је непуне 2.000 остало без посла, што значи да су мере и најава мера дали резултате. Почетак примене мере значиће да ћемо имати равнотежу између којих који су добили отказ и оних који су добили посао, што је невероватно у овим условима“, казао је Вучић данас.

Председник је изразио захвалност приватницима, послодавцима, како је казао, људима који носе нашу земљу, који су показали конструктивност, озбиљност и одговорност.

Навео је и да је запосленост повећана за 8.262 код правних лица, 6.995 код приватних предузетника, да је запосленост ван радног односа порасла за 1.097, а број регистрованих индивидуалних пољопривредника је смањен за 321.

Каже и да ће, након пандемије, сви у Европи бити у тешкој ситуацији, а да је ММФ навео да ће Србија, кризу пребродити нешто лакше од осталих, захваљујући својој монетарној и фискалној политици.

„То не значи да ће бити лако, али значи да је било добро све што смо урадили у претходном периоду. Биће тешкоћа у таквим условима Србија и српске банке увек биле спремне да откупе обвезнице РС“, рекао је Вучић.

извор: ТАНЈУГ, РТВ
фото: РТВ (Александар Курбалија)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *