Скоро четири хиљаде Новосађана у самоизолацији

У Новом Саду је 3.860 грађана у самоизолацији, што га чини другим градом у Србији са највећим бројем самоизолованих, одмах иза Београда.

То су грађани који су се изоловали у својим домовима након што су путовали у земље са потврђеним случајевима вируса корона или били у контакту са оболелима, а како је јуче за “021” рекао покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић тренутно је 55 оболелих Новосађана од вируса корона.

За непоштовање мере самоизолације може се одредити казна затвора у трајању до три године.

Међу 10 градова у којима је највише самоизолованих нашла се и Суботица са 1.567 особа којима је одређена мера самоизолације, објављено је на сајту  http://covid19.rs

Влада Србије донела је 28. марта одлуку да се да се све мере самоизолације продуже са 14 на 28 дана, а ова мера се прописује свим грађанима Србије, као и странцима са боравишном дозволом, који су ушли у нашу земљу.

Надлежни органи поштовање мере самоизолације или позивањем телефоном или одласком на кућну адресу, а сви који прекрше меру могу бити кажњени новчано или затворском казном.

Подсетимо, сајт   http://covid19.rs на ком су објављени нови подаци неколико дана није објављивао нове информације о оболелима и самоизолованима по градовима, док су јуче у вечерњим часовима објављени само подаци о онима којима је одређена мера самоизолације.

извор: 021, nshronika.rs
фото: ртв.рс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *