Ситуација у Новом Саду драматична, места у болницама имамо за још седам дана

У последња 24 сата у Воjводини регистровано jе 179 нових случаjева, међу коjима jе 96 из Новог Сада, саопштио jе Институт за jавно здравље Воjводине.
Oд почетка епидемиjе у Воjводини jе регистровано укупно 3.346 случаjева, коjи су потврђени РT ПЦР методом. Oд тог броjа у Новом Саду jе 1380.

Само јуче у ковид амбулантама прегледано је рекордних 400 пацијената. Готово 20 одсто су тешки случајеви.

„Овим темпом ако наставимо, места у болницама ћемо имати још седам дана. Након тога не знам да ли ћемо моћи и да примамо пацијенте, односно не знам како ћемо се организовати“, рекао је Вучевић.

Овог викенда оболеле од ковида мораће да прима и Војна болница у Петроварадину.

„Апелујем на све људе да схвате, да ситуација није ни мало наивна, да носимо сви маске и да држимо дистанцу. Ако само то будемо применили, већ за две недеље ћемо потпуно санирати ситуацију. Ношењем маски и држањем дистанце ћемо и избећи доношење још тежих и рестриктивнијих мера, које би свакако имале негативан ефекат и на привреду града“, додао је градончелник Новог Сада.

„Нама остаје још од мера, само да још више скратимо радно време угоститељским објекатима, радњама и тржним центрима и да затворимо базене и теретане“, закључио је Вучевић.

извор: ТАНЈУГ,РТВ
фото: Танјуг/ JAРOСЛAВ ПAП/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *