РТВ емитује „Моју школу“ на језицима националних заједница на YouTube-u

Радио-телевизија Војводине отпочела је емитовање школских часова „Моја школа“, Радио-телевизије Србије, титловане на четири језика националних заједница – мађарском, румунском, словачком и русинском. Прва три школска предавања доступна су на посебном YouTube каналу „Настава титлована на мањинске језике РТВ-РТС“, на следећим линковима:

https://youtu.be/oNWPVgSGH5g
https://youtu.be/vVtUj4SX8TM
https://youtu.be/gmlqyKwACFM

Како бисте активирали приказивање титлова, потребно је кликнути на ознаку cc у доњем десном углу YouTube плејера. За одабир жељеног језика кликните на иконицу зупчаника у доњем десном углу, а затим на опцију „Subtitles“.

Посетиоцима портала rtv.rs, доступан је брзи линк ка YouTube каналу на ком ће предавања бити објављивана, кликом на банер „Настава титлована на језике националних заједница“ у десној колони сајта, а на мањинским секцијама сајта и кликом на банер са називом језика.

Радио-телевизија Војводине ће наставити да објављује предавања „Моја школа“ на језицима националних заједница, како би ученици који наставу прате на свом матерњем језику, могли активно да прате школско градиво.

извор: РТВ
фото: РТВ промо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *