Продужен рад кафића и ресторана у затвореном до 23 часа

Рад кафића и ресторана у затвореним просторима продужен је до 23 сата, уз поштовање свих прописаних мера, изјавила је данас заменица директора Института „Батут“ др Дарија Кисић Тепавчевић.

 Она је навела да ће се поштовање те мере посебно пратити, јер је ризик за оболевање много већи у затвореном простору, те подсетила да је укупан број људи у затвореном простору лимитиран квадратуром просторије, а да удаљеност између гостију мора били најмање 1,5 метара.

Кисић Тепавчевић је рекла да је у Србији тренутно епидемиолошка ситуација стабилна, али несигурна, јер се сваки дан бележи одређени број новозаражених и умрлих.

Истиче да је протекле недеље у Србији стопа оболевања била 14 на 100.000 становника, док је у појединим европским земљама та стопа била 500 на 100.000 људи.

„Ако изузмемо Гренланд и Ватикан, где није било оболевања, Србија је земља са најнижим бројем оболелих у Европи. Црна Гора је имала 100 пута више оболелих, а Хрватска 10 пута више“, рекла је Кисић Тепавчевић након седнице Кризног штаба.

извор: ТАНЈУГ, РТВ
фото: EPA-EFE (Fehim Demir)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *