Припадници војне полиције стигли у Шид

Пред прихватни центар Шид станица, као и центар Принциповац, данас око пола два стигли су први припадници војне полиције, који ће убудуће обезбеђивати тај центар.

Војска Србије послала је у то место две извиђачке јединице, како би утврдили положаје на које ће распоредити војнике, када, у вечерњим сатима, стигну у шидску општину. Сва три мигрантска центра у Шиду обезбеђиваће војни полицајци, чији комплетан састав се очекује до краја дана.

Председник и врховни командант оружаних снага Александар Вучић наредио је хитну употребу Војске Србије ради заштите безбедности грађана Шида од миграната. Вучић је наредио јутрос ангажовање војске, ради заштите безбедности и имовине локалног становништва од миграната.

Припадници војне полиције ће обезбеђивати центре, којих у Шиду има три: Адашевци, Принциповац и Шид станица.

Вучић је истакао да је поступио у складу са проценама органа безбедности и у складу са захтевима и иницијативом наших грађана са територије општине Шид.

„Војна полиција која у ширем смислу спада у корпус специјалних јединица, заузеће сва три пункта, Адашевци, Принциповац, Шид, преузети потпуну контролу и обезбедити сигурност и безбедност грађана“, рекао је Вучић за ТВ Прва.

Он је рекао да не може да каже да се дешава извршење неких најстрашнијих кривичних дела, али се догађају крађе, неовлашћени упади на поседе, па се људи осећају несигурно.

„Не можете мигрантима у потпуности да забраните кретање. А, у таквим условима, када немају новца, људи траже решење, па упадају по кућама, њивама, шталама… Морамо то да спречимо и да заштитимо људе“, рекао је Вучић.

Он је додао да нема драме у Шиду, али да то није једноставно за људе који тамо живе, као што можда изгледа из „ширег контекста“, те то неће бити тежак задатак за војну полицију.

извор: ТАНЈУГ,РТВ
фото: EPA-EFE (Koca Sulejmanovic)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *