ПРЕДСТАВНИЦИ ЈАПАНСКЕ КОМПАНИЈЕ “НИДЕК“ ПОСЕТИЛИ НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се данас у Градској кући са делегацијом јапанске компаније “Нидек“ коју је предводио директор Јун Секи. Реч је о водећој компанији у области аутомобилске индустрије чији долазак је недавно најавио председник Републике Србије Александар Вучић.
 Присуство таквог гиганта у Новом Саду умногоме допринело економском јачању града и значајном повећању запослености закључио је градоначелник. Како је речено на састанку, Нови Сад је један од европских градова које је “Нидек“ узео у разматрање за реализацију своје инвестиције. Градоначелник Вучевић са сарадницима представио је потенцијале Новог Сада и све предности када је реч о пословној клими. Он је нагласио да је градска администрација увелико доказала колико је озбиљан партнер заинтересованим инвеститорима, те да би и у овом случају пружила сву могућу логистику за реализацију велике инвестиције која би била веома значајна и за Нови Сад и за Србију.
– Заједно са покрајинском и републичком администрацијом ми смо спремни да испратимо такав привредни подухват, јер, осим непосредне финансијске користи за државу и запошљавања, долазак фирме тог реномеа је изузетна реклама за нашу земљу. Данашња посета нас охрабрује, захвални смо председнику и Влади на свој помоћи, а наставићемо предано да радимо на привлачењу инвестиција, јер нам је циљ да наши грађани имају где да раде, да имају бољи стандард и да остану да живе са својим породицама у Србији  – рекао Вучевић.
Након састанка у Градској кући, представници Новог Сада повели су госте у обилазак радне зоне “Север 4“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *