Председник: Срамота је то што је Црна Гора урадила

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је срамота то што је Црна Гора урадила са затварањем границе према Србији и што је као разлог за то навела епидемиолошку ситуацију, када је јасно да је реч о политици.

Навео је да није био у контакту ни са ким из власти Црне Горе.

„Увек сам спреман да разговарам, али о овоме не знам шта бих, како бих и о чему разговарао, јер је јасно да ово нема везе са здравственом кризом или са било чим“, подвукао је Вучић.

„Да сад ви мени објашњавате да је Приштина нешто добро урадила, а они нису радили тестове два дана, нису их ни имали, ми смо им послали. И сад неко мени да прича о томе“, приметио је Вучић.

„Да анализирамо разлоге, јер неки њихови помагачи у Србији соле памет да то има везе са степеном заразе, инфекцијом…Срамота је да о томе говорим, то не само да је бесмислено, него је толико сумануто да немам речи“, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

У случају Црне Горе, понавља, нису у питању принципи, јасно је да је реч о политици, рекао је председник.

„То морате да поштујете, али, нити сам тиме одушевљен, задовољан и срећан, а они нека раде свој посао“, рекао је Вучић.

Како каже, у Подгорици говоре о укупном броју заражених, па ће изгледа да кажњавају тиме поштене, оне који штите животе људи, спроводе тестирање.

„Најбоље да као ви, не проводимо никакво тестирање и да, као у региону, тестирамо 100 људи и кажемо да немамо заражене или имамо једног, да кажете да је све у реду“, рекао је Вучић.

Он је поручио да се у Србији озбиљно бавимо заштитом становништва, тестирамо 3.000, 4.000 или 5.000 људи дневно, а не 30 људи, као неки.

„А, понекад и за тих 30 лажу“, каже Вучић.

Како је рекао, ми се поносимо тиме да откривамо заражене, јер их тиме лакше лечимо и не долази до тежих стања.

„Кажу 25 на 100.000 људи. А, како сте нашли у Немачкој да је 12 на 100.000 људи, која је то рачуница? А не рачунате мртве. Ваљда је боље да сачекамо да имамо 5.000 мртвих, а да немамо заражене или да пријављујемо да су умрли од грипа да бисте нас пустили негде“, упитао је председник Србије.

О томе што је хрватска граница остала затворена за грађане Србије, Вучић каже да „Хрватску разуме“, али да наши грађани зато могу у Мађарску, Бугарску, ускоро ће у Грчку, Северну Македонију, БиХ, нада се и у Румунију.

„Хрватска је у првом кварталу имала раст 0,4 одсто, Србија 5,1. Сасвим их разумем и нећу да коментаришем даље. То довољно говори. Црна Гора је пре три године имала просечну плату за 150 више од Србије, данас су на истом нивоу, а њихов јавни дуг је већи. Разумем их све“, закључио је Вучић.

извор: ТАНЈУГ

фото: Танјуг (Драган Кујунџић)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *