ПРЕДОЛИМПИЈСКИ 3X3 ТУРНИР У НОВОМ САДУ

Најбоље светске баскет репрезентације у СЦ СПЕНС 7. марта

У суботу, 7. марта у малој дворани СЦ СПЕНС у Новом Саду биће одржан велики међународни, предолимпијски 3џ3 турнир у организацији Спортског кошаркашког удружења 3×3 НС Нови Сад, уз подршку Кошаркашког савеза Србије и Олимпијског Комитета. У циљу припреме наше репрезентације за Олимпијаду, промоције спорта и здравог начина живота у Олимпијској години, Новосађани и сви љубитељи баскета уживаће у спектакуларним утакмицама неких од најбољих 3×3 репрезентација света. Улаз на турнир је бесплатан за све посетиоце.
3×3 баскет као посебна спортска дисциплина по свим званичним показатиљима постао је национални спорт број 1 у Србији. У прилог томе иде да је Олимпјиски Комитет Србије управо као најсигурнију медаљу на наредној Олимпијади Токио 2020. назначио баш ову коју наша мушка баскет селекција треба да освоји. Увелико је познато на смо освајачи 4 светска и 2 европска злата али пре свега прва 3×3 федерација на свету. Управо из тог разлога наметнула се прилика да као припреме за наредну Олимпијаду Нови Сад оргнаизује припремни турнир током којег ће учествовати 6 репрезентативних 3×3 селекција.
Најава 7. март: https://www.instagram.com/p/B86My5ih34i/
Ова баскет атракција биће организована по највишим ФИБА правилима а Нови Сад, светска престоница баскета, поново ће бити у прилици да угости најбоље играче 3×3 сцене света.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *