Пољопривредни сајам од 19. до 25.септембра

Пословодство Новосадског сајма намерава да 87. међународни пољопривредни сајам, уместо у мају, организује од 19. до 25. септембра. То је потврдио генерални директор Сајма Слободан Цветковић, а додао је да већ увелико припремају овај значајни догађај.

– Реч је о једној од најзначајнијих манифестација у погледу финансија за Новосадски сајам – каже Цветковић и додаје да је значај самог Пољопривредног сајма неупитан.

Изложбе пољопривредне механизације и сточарства деценијама су заштитни знак овог догађаја, али с обзиром на епидемиолошку ситуацију у земљи поставља се питање квалитета, разноврсности и обима планиране манифестације.

– Трудимо се да организујемо Пољопривредни сајам у пуном формату и да задржимо све сегменте које смо имали – каже Цветковић и додаје да остаје отворено питање само у вези са сегментом пољопривредне механизације.

– Постоје компаније са производима који су актуелни за период априла, маја, јуна и августа, када се одређене пољопривредне операције завршавају, те је стога могуће да не буде дела механизације – објашњава Цветковић.

Говорећи о пријавама, Цветковић каже да је до почетка пандемије одзив био одличан, али да се сада најављује нови термин и сходно томе се крајем маја и почетком јуна очекује нови талас пријава излагача.

За понедељак је најављена видео-конференција “Пољопривреда после пандемије”, а Цветковић истиче да је циљ те конференције да Пољопривредни сајам остане присутан у јавности али и да се истакне колико је нашој привреди, пољопривреди и свим њеним пратећим сегментима важно да Пољопривредни сајам буде одржан у септембру, закључује Цветковић.

Извор: РТВ
Фото: новосадски сајам

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *