До 15 часова у Републици Србији тестирано је укупно 181.272 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

Хоспитализоване су 764 особе, док је на респиратору тренутно 18 пацијената.

Излечено је 4.713 оболелих пацијената.

У последња 24 часа преминуле су 2 особе. Укупан број преминулих од почетка епидемије је 230.

У последња 24 часа проценат позитивних у односу на број тестираних на корона вирус је 1,75 одсто.

Већи од уобичајеног броја позитивних у Србији је последица локалног жаришта у Врању, где је 53 од 114 нових позитивних.

Захваљујући проширеном тестирању и већим капацитетима за тестирање, жариште у Врању је идентификовано у раној фази и ситуација, која се прати континуирано, је већ локализована и под контролом. Жариште је фабрика намештаја „Додић“ која је привремено затворена, а тестирани су како запослени, тако и њихове породице и људи са којима су били у контакту. Заражени су у највећој мери асимптоматски болесници, без или са минималним тегобама.

Уколико се жариште из Врања искључи из анализе, бројеви у Србији и даље показују континуиран тренд опадања испод 1% заражених од укупно тестираних (0,97% у протеклих 24 часа).

Србија тренутно тестира између 2 и 10 пута више по глави становника дневно у поређењу са регионом (преко 10 пута више од Албаније, 4 пута од Хрватске и око 2 пута више од Словеније и Мађарске). Циљ је да се оваквим обухватом тестирања ухвате сва потенцијална локална жаришта и ставе под контролу без даљег ширења како би се КОВИД-19 вирус у потпуности искоренио на територији Републике Србије.