Потврђено још 27 заражених коронавирусом, укупно 249 у Србији, троје излечено

У Србији регистровано још 27 особа позитивних на коронавирус, укупно 249 потврђених случајева, према најновијим подацима Министарства здравља.

Хоспитализовано је њих 125, саопштио је епидемиолог Предраг Кон на конференцији за новинаре. Каже да је од 18 сати тестирана 61 особа, и да је од 27 позитивних 19 хоспитализовано. Такође, 16 особа је на респиратору и то двоје у КЦ Војводине, четири у КЦ Ниш, двоје у КЦ Крагујевац и осам на Инфективној клиници, док у КБЦ „Драгиша Мишовић“ нема пацијената на респиратору, као ни у Клиници за пулмологију.

Број пацијената по клиникама:
Од 125 хоспитализованих: 11 је у КЦ Војводине, 17 у КЦ Ниш, девет КЦ Крагујевац, 22 у КЦ Србије, 57 у Драгиша Мишовић и девет на Клиници за пулмологију.

Излечено троје пацијената са Инфективне клинике КЦС

Троје пацијената који су лечени на Клиници за инфективне и тропске болести КЦС, излечени су од вируса корона, изјавила је данас заменица директорна те здравствене установе Ивана Милошевић.
Она је то рекла на прес конференцији у влади, на питање новинара да ли постоје забележени случајеви излечених пацијената, и ако постоје, где се налазе.
„То су три болесника која су лечена у КЦС, на Клиници за инфективне и тропске болести. Њихов наставак лечења је спроведен у болници „Драгиша Мишовић“, када се та болница укључила. То су болесници који су отпуштени после два негативна ПЦР-а, али и поред тога, уз савет да се настати кућна изолација 15 дана“, рекла је Милошевић.

Она је додала да било вести да су отпуштени излечени пацијенти из КЦ у Нишу и Новом Саду, што, каже, она не зна поуздано, док за пацијенте лечене у Београду зна.

Најмлађи пацијент на респиратору има 35 година 

Како је рекла Милошевић на Клиници за инфективне и тропске болести у Београду на респиратору је осморо заражених коронавирусом. Појаснила је да су пацијенти на респиратору различитих узраста и да најстарији има 80 година.
Милошевић је казала и да се махом ради о особама средњег животног доба, али да су међу њима и двојица пацијената који имају 35 и 43 година.

Како је рекла, то је још једно упозорење да сви треба апсолутно да се придржавају препоручених мера.

“Сваком ко је на респиратору је нарушено дисање као витална животна функција. Такав пацијент може да буде стабилан у једном тренутку, али то је ситуација која може и непријатно да изненади“, казала је Милошевић.

извор: ТАНЈУГ,РТВ
фото: EPA-EFE (Friedemann Vogel)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *