Пооштрена хигијена градских аутобуса у Новом Саду

НОВИ САД- Јавна градска саобраћајна предузећа такође су увела превентивне мере, па је смањен број и додатно пооштрена хигијена свих возила.

У јавном градском саобраћајном предузећу кажу да се, због новонастале ситуације, стање на терену прати из минута у минут.

Све правовремене информације могу се пронаћи на сајту овог предузећа, у којем наглашавају да је у ванредном стању, уз све предузете превентивне мере, и одговорно понашање путника од пресудног значаја.

„Ми на посао морамо, што морамо морамо, аутобуси све ређе иду , што се дезинфекције тиче, рукавице носимо, маске немамо и то је то“, кажу Новосађани.

„Једино што ми поприлично баш смета јесте то што видим да се и даље пензионери крећу слободно, заисата не знам шта треба да се каже да би схватили озбиљно ову ситуацију. Ја се крећем, јер морам да радим, а они не морају“, кажу Новосађани.

„То је одлично, што се тиче дезинфекције супер, е сад нови ред вожње ни сама не зна, али није ни то добро на неки начин“, кажу Новосађани.

Портпаролка Јавног градског саобраћајног предузећа, Снежана Јаковић, каже да ће аутобуси до даљег саобраћати по суботњем реду вожње, а укинути су и ноћни поласци на линијама 18а и 18б. Поред овога, Јаковићева тврди да су све наредбе спроведене у дело ради безбедности возача и путника.

„Појачане су мере хигијене у аутобусима, те је донесена мера да се возила дезинфикују пре изласка у саобраћај. Запослени су добили наредбу да морају да носе заштитну маску и рукавице за једнократну употребу док су у аутобусу, а после сваке завршене вожње морају обавезно да проветре, прегледају и очисте аутобусе“, каже Јаковић.

Влада Републике Србије саопштила је да постоји могућност укидања свих градских линија. Оно што је евидентно јесте да се број путника и аутобуса у протекла два дана смањио, а како примећујемо, возачи се придржавају свих мера безбедности.

извор:РТВ

фото: РТВ (Марина Блашковић)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *