„ПОВЕЖИ И ПОДРЖИ“ ПРОЈЕКАТ ДИЈАБЕТОЛОШКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

У сарадњи са ендокринолозима/дијабетолозима и психологом, Дијабетолошки савез Србије покреће пројекат под називом „Повежи и подржи“, који је осмишљен као серија виртуелних састанака са идејом пружања саветодавне стручне и психолошке подршке пацијентима оболелим од дијабетеса. Сведоци смо да су се у последња два месеца кроз медије, путем друштвених мрежа и других канала комуникација могле пронаћи поједине информације у вези са пандемијом вируса Kовид19 и дијабетесом. Међутим, и поред тачних информација појављују се и неке нетачне вести које могу нашкодити особама које болују од дијабетеса у овом веома осетљивом периоду.
Управо из тих разлога уочена је потреба да се особама које болују од дијабетеса пруже валидне и свеобухватне информације о ризицима инфекције, како да се заштите и шта да раде уколико се заразе КОВИД-19 вирусом, и како себи да помогну уз савет дијабетолога и психолога. Осим добијања ових информација пацијенти ће имати прилику и да постављају питања лекарима и психологу. Због тренутне немогућности одласка на редовне контроле код свог лекара, овакав вид комуникације помоћи ће да се премости јаз који је настао услед КОВИД-19 пандемије и на тај начин дати неопходну подршку особама оболелим од дијабетеса.
Први, од 18 састанака одржао се у среду, 13. маја у 18 часова, а информације како се прикључити састанку, тачан распоред и сатницу осталих састанака, могу се добити преко званичне Фејсбук  странице Дијабетолошког савеза Србије.
Дијабетолошки савез Србије је волонтерска организација и једина међународно призната организација пацијената са дијабетесом у Србији и чланица Међународне Дијабетес Федерације (International Diabetes Federation). Савез делује на територији читаве Србије кроз локална удружења. Заступају права више од 710.000 особа које живе са дијабетесом у Србији и труде се да кроз своје активности подигну свест о дијабетесу и едукују становништво.
Пројекат се спроводи уз подршку компанија AstraZeneca и ADOC.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *