Пензионерима други термин викендом?

Епидемиолог др Дарија Кисић Тепавчевић каже да има смисла да пензионери могу викендом да имају неки други термин за излазак напоље, а не само после 18 сати, те да би то питање могло да се покрене на Кризном штабу.

Упитана због чега пензионери могу напоље викендом тек после 18 сати, када су тада сви у кућама цео дан, Кисић је рекла да то има смисла током викенда.

„Можемо то питање да поставимо на Кризном штабу, за реевалуацију термина током викенда. Али, свакако следи период када ће да буде све више времена када ће и пензионери моћи да се враћају постепено својим животним активностима“, рекла је Кисић.

Упитана да ли може да се утврди и хуманији термин за куповину када је реч о пензионерима, Кисић је рекла да се и то питање може поставити на Кризном штабу.

На питање да ли ће записници са седница Кризног штаба бити доступни јавности, директор Инфективне клинике КЦС др Горан Стевановић рекао је да је то питање за Владу Србије, чији је Кризни штаб орган, те да правно тумачење закона не би требало да се очекује од епидемиолога.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *