Отворен огранак италијанске продуцентске куће у Новом Саду

Огранак продукцијског студија lervolino Studios d.o.o. за израду кратких анимираних филмова, који су заједно основали директор продуцентске компаније lervolino Entertainment Андреа Јерволино и глумац Милош Биковић, отворен је данас у Новом Саду.

Оснивач Андреа Јерволино рекао је да су Нови Сад и Србија веома погодни за овакав студио, те да ће им у фокусу рада бити пре свега кратке анимиране форме.

Меморандумом о разумевању који је у јуну ове године потписан са Министарством привреде Србије предвиђено је да продуцентска кућа из Италије у овај пројекат уложи најмање 8,5 милиона евра и запосли 580 високо квалификованих стручњака.

Глумац Милош Биковић оценио је да је врло важно то што је један продуцент, попут Андрее Јерволина и једна таква међународна интернационална компанија, са таквом видљивошћу, дошла у Србију да инвестира.

„Важно је зато што је то сигнал целој холивудској индустрији и свим људима са којима се он (Јерволино) сусреће, а то су све холивудске звезде и холивудски продуценти и стриминг платформе, телевизије, медији, то је јасан сигнал да је ова земља, у којој постоји таленат, која је безбедна и то је један део имиџа на којем треба да радимо и зато сам јако захвалан Андреи на поверењу“, рекао је Биковић.

Он каже да је основа десетогодишњег плана кратак анимирани садржај до пет минута, за стриминг платформе.

Најавио је да ће студио у Новом Саду радити пре свега на основу франшизе филма „Арктички пси“, продуцента Андрее Јерволина, развијати те ликове и урадити седам до девет серијала, до пет минута.

Касније ће, навео је Биковић, развијати „и наше теме и друге интелектуалне својине, које ће можда бити засноване на српској митологији и историји“, те да је најважније да ће „наши људи имати прилику да стварају садржај за међународне платформе“.

„Имаћемо све, од сценарија преко стори борда, два и три д аниматора, оних који развијају карактере, реквизиту, окружење, осветљење у анимацији. Ми још немамо ни ту грану индустрије развијену у Србији, радићемо од пре до пост продукције“, најавио је Биковић.

извор: ТАНЈУГ, РТВ
фото: РТВ (Јарослав Пап)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *