Ostani kod kuće uz kulturu

Iako su ustanove i organizacije u oblasti kulture zatvorile svoja vrata za posetioce, vodeći računa o zdravlju građana Srbije i poštujući mere Vlade uvedene zbog pandemije virusa Kovid-19, kultura nije ostala nedostupna građanima.

Uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, brojnih ustanova kulture, civilnog sektora i umetnika, u prethodnih deset dana objavljeno je više od 100 različitih sadržaja u digitalnoj formi.

Pozorišne predstave, dokumentarni i igrani filmovi i koncerti dostupni su na Jutjub kanalu. Virtuelne ture muzeja, arheoloških lokaliteta i spomenika kulture dostupne su na jedan klik. Knjige, časopisi i drugo štivo mogu se pronaći na internet prezentacijama biblioteka, arhiva i izdavača. Uz to, deo sadržaja dostupan je na jezicima nacionalnih manjina i na stranim jezicima.

I u vremenu teškom i punom neizvesnosti za ceo svet, sektor kulture pokazao je svoju vitalnost i prilagodljivost korišćenjem digitalne tehnologije koja je pokazala da je od velikog značaja za rad u kriznim društvenim situacijama.

#OstaniKodKuće sa kulturom i sadržajima koje možete naći na sajtu Ministarstva kulture i informisanja: www.kultura.gov.rs.

izvor: RTV
foto: Ministarstvo kulture

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *