Остани код куће уз културу

Иако су установе и организације у области културе затвориле своја врата за посетиоце, водећи рачуна о здрављу грађана Србије и поштујући мере Владе уведене због пандемије вируса Ковид-19, култура није остала недоступна грађанима.

Уз подршку Министарства културе и информисања, бројних установа културе, цивилног сектора и уметника, у претходних десет дана објављено је више од 100 различитих садржаја у дигиталној форми.

Позоришне представе, документарни и играни филмови и концерти доступни су на Јутјуб каналу. Виртуелне туре музеја, археолошких локалитета и споменика културе доступне су на један клик. Књиге, часописи и друго штиво могу се пронаћи на интернет презентацијама библиотека, архива и издавача. Уз то, део садржаја доступан је на језицима националних мањина и на страним језицима.

И у времену тешком и пуном неизвесности за цео свет, сектор културе показао је своју виталност и прилагодљивост коришћењем дигиталне технологије која је показала да је од великог значаја за рад у кризним друштвеним ситуацијама.

#ОстаниКодКуће са културом и садржајима које можете наћи на сајту Министарства културе и информисања: www.kultura.gov.rs.

извор: РТВ
фото: Министарство културе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *