Опером против коронавируса: „Тамо далеко“ у извођењу Анастасије Холц

НОВИ САД – Наша млада и талентована оперска дива Анастасија Холц, доцент на Академији уметности Универзитета Слобомир П и БЛС у Кини, солисткиња многих оперских кућа бивших Совјетских република, докторант Академије уметности у Новом Саду и Зорка Миливојевић, клавирски сарадник на Факултету музичке уметности у Београду, учиниле су несвакидашњи и крајње оригиналан видео запис Пучинијеве арије и Рахмањинов дела у кућним условима путем интернета.

Анастасија је приказала поред ових и трећу композицију, нама свима знану „Тамо далеко“ коју је отпевала уз матрицу Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“ чији је дугогодишњи сарадник.

У уводном делу можете чути и обраћање уметнице и њену подршку у борби против COVID-19 који се сматра највећом пошасти 21 века.

„Жеља нам је да и на овај начин будемо уз наш народ и да заједнички што пре победимо ову опасну пошаст која се надвила не само над нашом земљом већ и целим светом. Ово је и прилика да придружим сви уметницима на планети у борби против ове опаке заразне болести и да на најлепши начин узвратим свим оним љубитељима опере који су у претходном периоду пунили сале широм наше земље и других држава где сам успешно наступала“, каже докторанткиња Академије уметности у Новом Саду наша оперска дива Анастасија Холц.

Иначе Анастасија је постала миљеница новосадске публике након што је крајем прошле године сјајно одиграла улогу „Мими“ у Пучинијевој опери Боеми. Победница је и међународног оперског такмичења Вера Ковач Виткаи које је одржан почетком марта ове године у Новом Саду.

Анастасија је уједно и једина оперска уметница са наших простора која је успела да презентује овакав снимак.

https://www.youtube.com/watch?v=wjE-krezyLI&feature=emb_logo

   извор: РТВ (Љубенко Звиздић)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *