Концерт Taraf de haïdouks на јутјуб каналу МОНС021

Онлине концерт Taraf de haïdouks  одржаће се у среду 6. маја,  с почетком у 21х на
Јутјуб каналу и фејсбук страници   Музичке омладина Новог Сада , МОНС021.

Данас је овај оркестар симбол мелодијског и ритмичког богатства румунске народне музике. Међу његовим фановима су и Квартет „Кронос“, Јехуди Мењухин , глумац Џони Деп….
Један од незаборавних концерата у оквиру  циклуса
„Божићно-новогодишњи концерти“, одржан је 3. јануара 2012, у Синагоги.

https://www.youtube.com/watch?v=LIMYbNoQoDo

*Емитовање концерта остварује се у сарадњи с Радио-телевизијом Војводине, а реализује се у оквиру пројекта / акције И ОВО ЋЕ ПРОЋИ.
***Светску славу Taraf de haïdouks дугује етномузикологу Лорану Оберу и белгијским музичарима Стефану Кароу и Мишелу Винтеру. Очарани музицирањем лаутара из села Клежањи (како их најчешће називају у Румунији), постали су њихови менаџери и тако им омогућили да развију међународну каријеру и стекну велику популарност – код публике, али и међу познатим звездама. Њихови обожаваоци постали су између осталих и Јехуди Мењухин ,Квартет „Кронос”, с којим су снимали и наступали, глумац Џони Деп, којем су били партнери у филму Човек који је плакао,као и модни креатор Јочи Јамамото који их је ангажовао на својим ревијама у Паризу и Токију, као музичаре, али и моделе.
Taraf de haïdouks је до сада објавио преко десет високо оцењиваних албума и ди-ви-ди издања. Данас је овај оркестар симбол мелодијског и ритмичког богатства румунске народне музике. Но, светска слава, није изменила његове чланове. Они и
даље у селу Клежању воде исти живот као и пре него што је свет чуо за њих.

извор: МОНС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *