Од уторка краћи полицијски час, кафићи се отварају почетком маја

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће од уторка, 21. априла, бити скраћен полицијски час за сат времена.

– Чињеница је да ће полицијски час бити скраћен, те ће бити од 18 до 5 часова ујутру и то важи за све. За пензионере – уторак, петак и недеља – имају од 18 до 1 час по 30 минута. Ако то све буде у реду, ако не будемо имали проблема, онда ћемо од следећег понедељка ићи на то да пензионери сваког дана могу да имају пола сата времена да шетају – поручио је Вучић.

У наредних седам до 10 дана требало би да се обезбеди да сви добију маске, рукавице, дезинфекциона средства, али и да се закаже седница Скупштине Србије.

– За 27. април предвиђамо отварање свих других радњи, али ако крене лошије повући ћемо мере. Дакле, 27. априла идемо у отварање малих радњи до 300 квадрата, осим оних у тржним центрима. Фризерске салоне, салоне лепоте, теретане, то смо планирали за период иза 27. априла, али мораће да имају сву потребну заштиту – навео је председник.

Како је рекао, уколико ситуација настави да се побољшава, очекивање је да ће хотели, бање, тржни центри, међуградски саобраћај, аеродроми, ресторани и кафићи, почети да раде између 4. и 11. маја.

– Али ћемо и ту морати да правимо дистанцу у ресторанима, као што смо на почетку покушали, па нам није ишло најбоље – додао је Вучић, објашњавајући да временске прилике иду у корист томе да се ресторани тада отворе, јер ће на располагању бити баште и мања је могућност да се неко зарази напољу.

извор: 021, нс хроника
фото: пензионери.ме

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *