Од сутра почиње имунизација

Директорка Института „Др Милан Јовановић Батут“ Верица Јовановић позвала је данас све особе које имају хроничне болести да се јаве изабраном лекару и обаве имунизацију против сезонског грипа која почиње 1. октобра.

Јовановић је за Радиотелевизију Србије изјавила да се ове године посебна пажња придаје имунизацији против грипа и да је зато веома значајно да она почне одмах.

„Зато ће од четвртка у свим домовима здравља започети вакцинација, пре свега ризичних група. За развој имунитета сваке особе је потребно да прођу две до три недеље. Зато је важно да вакцинација крене на време“, објаснила је Јовановић.

Она је навела да је битно обратити пажњу на све особе које се налазе у домовима за смештај старих и институцијама колективног смештаја, јер је важно да се вакцинишу штићеници и запослени, ради спречавања ширења грипа који са симптомима може бити и „добар основ за развој ковида-19“.

Јовановић је подсетила да су све ризчне групе обавезне да се вакцинишу, јер су најосетљивије када је у питању „суперинфекција и евентуално удружено појављивање грипа и ковид-19“.

извор: ФоНет, РТВ
фото: EPA-EFE (Hacettepe University Hospital HA)
Тагови

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *