Почиње исплата 100 евра за све грађане који су се пријавили

Исплата новчане помоћи у износу од 100 евра у динарској противвредности за све грађане који су се пријавили телефоном или преко сајта idp.trezor.gov.rs почиње 25.маја.

Дневно ће се уплаћивати новац на рачуне око пола милиона грађана, а том динамиком очекује се да ће до 1. – 2. јуна бити завршене све исплате за оне који су се пријавили за помоћ.

Последњи рок за пријаву је 5. јун, а онима који се буду пријавили тог дана, новац ће бити исплаћен на рачуне банака до 7. јуна.

Најпре је исплата ове новчане помоћи почела за пензионере 15. маја, а за око 160.000 корисника новчано-социјалне помоћи 21. маја.

Влада Србије усвојила је 24. априла уредбу о исплати 100 евра свим пунолетним држављанима наше земље са пребивалиштем у Србији и важећом личном картом.

Мали: Укупно 4 милиона грађана пријавило се за 100 евра

Министар финансија Србије Синиша Мали објавио је да се укупно 4 милиона грађана Србије пријавило за једнократну новчану помоћ од 100 евра закључно са 23.5., односно у последњих десетак дана.

„Пријава траје до 5. јуна а можете да се пријавите преко портала Управе за трезор – на веб адреси idp.trezor.gov.rs или путем контакт – центра на број телефона 0800 101 100“, подсетио је министар Мали грађане.

извор: ТАНЈУГ
фото: илустрација

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *