Од данас летови са нишког аеродрома

Од данас ће поново бити успостављени летови са аеродрома „Константин Велики“ у Нишу, који је 18. марта затворен због пандемије корона вируса.

После два месеца на аеродром „Константин Велики“ у 11.25 слетеће авион компаније Визер из Дортмунда, који би потом требало да полети за тај град у 11.55, наводи се на сајту аеродрома.

оново је отворен гранични прелаз на аеродрому, што је омогућило поновно успостављање редовног авио саобраћаја.

Аеродроми Србије доо Ниш наводе да сви путници морају да се понашају и да имају сва неопходна документа у складу са обавезама које су наметнуле државе ка којима се обавља саобраћај.

Сви долазећи путници, одлуком Владе Србије, од данас улазе на територију Србије без употребе ПЦР теста и обавезне самоизолације, уз поштовање свих прописаних мера.

На основу препорука Министарства здравља и Института за јавно здравље Ниш, Аеродроми Србије су предузели све потребне мере заштите, како би путници и запослени на аеродрому остали безбедни током боравка и рада.

Апелују на путнике да се понашају одговорно приликом боравка на аеродрому, да на аеродром не долазе без заштитне маске и да прате упутства која су истакнута у терминалној згради и која ће добијати од особља.

Очекују да се у току јуна настави са постепеном нормализацијом саобраћаја са аеродрома Константин Велики у Нишу и аеродрома Морава у Краљеву и да и остале авио компаније обнове саобраћај у складу са својим проценама и одлукама.

извор: ТАНЈУГ, РТВ

фото: EPA-EFE (Antonio Bat)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *