Од данас и аутоматско обавештење грађана о резултату PCR

Од данас је могуће да грађани бесплатно аутоматски добију обавештење о завршеном резултату PCR теста путем СМС поруке или имејла, саопштила је Канцеларија за IT и eUpravu Владе Србије.

Поред раније услуге пријаве за нотификацију на Порталу еУправа да су резултати теста готови, сада је омогућено да пацијент приликом самог тестирања остави контакт телефон или имејл, након чега ће обавештење да је тест готов стићи аутоматски.

EPA-EFE (Sem Van Der Wal)

„Након услуге на Порталу eUprave за обавештење да је резултат PCR теста готов, развили смо услугу аутоматског обавештења грађана. Довољно је да грађани своје контакте оставе у здравственој институцији приликом самог тестирања, а обавештење да је тест готов стиже аутоматски“, изјавио је директор Канцеларије Михаило Јовановић.

Додао је да ће сервис и даље слати обавештење искључиво о томе да је резултат PCR теста готов, а резултате теста грађани ће и даље моћи да погледају на Порталу e-zdravlje.gov.rs.

Из Канцеларије за IT подсетили су да немају потребе да одлазе у здравствене институције и да се излажу и најмањем ризику, већ ће сервис аутоматски функционисати и обавештавати грађане 00-24.

За оне који забораве да оставе своје контакт податке приликом тестирања и даље је доступна услуга пријаве за нотификацију на Порталу eUprava , наводи се у саопштењу.

извор: ТАНЈУГ, РТВ
фото: anadolu agency

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *