Обележавање Светског дана јоге у Новом Саду

Светски дан јоге биће обележен у Новом Саду у недељу, 28. јуна 2020. у 10:00х код Сата на Петроварадинској тврђави. Ове године прослави ће присуствовати Његова Екселенција Господин Субрата Батачарџи, (H. E. Mr. Subrata Bhattacharjee), Амбасадор Индије, који ће се на почетку, пре вежбања, обратити скупу.

Амбасада Индије у Београду већ годинама организује прославу Светског дана јоге широм Србије у координацији са локалним властима, јога центрима и домаћим експертима за јогу и свим осталим релевантним учесницима. Програм прославе Светског дана јоге у Србији је у складу са Протоколом, који су препоручили стручњаци за јогу из Индије. Вежбање код Сата ће водити Зоран Зрнић, јога инструктор из Хипократ јога студија, Нови Сад.

Уједињене нације су резолуцијом која је усвојена на 69. заседању Генералне скупштине 2014. године прогласиле, а Влада Србије је била међу 177 нација које су подржале резолуцију Индије у УН да се 21. јуни прогласи за Међународни дан јоге. Светски дан јоге се у целом свету, и код нас у Новом Саду, прославља од 2015. године заједничким вежбањем јоге.
извор: РТВ
илустрација: freeimages.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *