НОМУС#ОстаниКодКуће

Данас почиње најбољи фестивал уметничке музике у нашем граду у организацији Музичке омладине Новог Сада, а вечерас је изведен и својеврсни фестивалски Пролог, као увод у садржај јубиларних 40. Новосадских музичких свечаности и програме који су брижљиво бирани у складу са слоганом „Бетовен и Хероине“.
Како је све нас у међувремену затекла ситуација #ОстаниКодКуће, #StayHomeе, тако смо се у потпуности престројили у виртуелни свет друштвених мрежа и канала, те у акцијама #БићеНОМУСа и #ИОвоЋеПроћи остали верни и себи и вама.
Стога смо овог априла, више него иједног другог, на нашим ФБ страницама НОМУС Фестивал (Музичка омладина Новог Сада и МОНС 021) скретали пажњу на најуспешније концерте, најинтересантније извођаче, највеће звезде светске уметничке сцене, које смо имали и прилику и част да протеклих деценија слушамо у оквиру фестивалских концерта – подсећања на њих већ трају под називом #TheBestOfNomus и настављамо и даље догод траје време НОМУСа.
Коначно, захваљујући свеопштој пандемијској солидарности, протеклих недеља смо успели да новим снимцима обогатимо наш YоуТубе канал, посебно захваљујући дугогодишњем медијском покровитељу Новосадских музичких свечаности – Радио-телевизија Војводине, као и Академија уметности у Новом Саду, те индивидуалним потезима уметника који су гостовали на фестивалу.

Отварамо Фестивал, снимком с Номуса 2018. када су „Квартет саксофона Сигнум“, (који смо очекивали и ове године) уз Војвођански симфонијски оркестар и британског диригента Тимотија Редмонта.

https://www.facebook.com/events/269875000701457/

Позивамо вас да нас пратите  и наредних дана када ћемо наставити да емитујемо наш избор снимака с Номуса и угледних учесника фестивала.

извор: МОНС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *