НОВИ САД НА СНОУБОРДУ

Нови Сад, посебан и леп по много чему, и ове године биће у центру пажње када су у питању зимски спортови. Новосађани и њихови гости имаће прилику да за две недеље, 1. фебруара, уживају у најатрактивнијим и најсвежијим триковима сноуборд заљубљеника, на платоу Спенса јер ће се одржати пето по реду урбано сноуборд и ски такмичење  City Jam.

Шта Ви прво осетите када помислите на зимске вратоломије? Узбуђење, адреналин, неизвесност, некад страх и зато пред такмичарима није ни мало лак задатак. Овога пута, они ће показати своје најновије трикове у елементу познатом међу бордерима широм Европе као новосадски “Double Kink Rail”. Овај гелендер је изузетно дугачак, забаван али и захтеван, и са својих 17 метара, свакако премашује дужину просечног “street rail”-a, један је од најдужих на било ком европском градском сноубоард и ски такмичењу. Возачима свакако представља велики изазов, јер имају задатак да победе “гвоздену звер”.

“Могу слободно да кажем да је онај возач који дође до краја Спенсовог рејла у било ком трику, заправо, победник. Ово је најдужи “Double Kink Rail” у Европи и свакако представља велики изазов за такмичаре. Они тако стичу репутацију и поштовање, а Нови Сад постаје место где се љубитељи екстремних спортова радо враћају”, рекао је новинар хрватског “Јутарњег листа” и сноубордер Вид Барић.

Иако равничарски, Нови Сад ће и ове године на један дан постати прави ски центар. Овогодишњи задатак за такмичаре је да одушеве публику и да им покажу нешто што до сада нису видели.

Организатор овог зимског забавно – спортског догађаја Avalanche Risk CITY JAM је Удружење „Фришка гора“, уз подршку ОПЕНС-а (Нови Сад европска престоница младих), Смокинг-а, СПЕНС-а и других партнера.

Подсетите се како је изгледала прошлогодишња сноуборд чаролија:

https://www.youtube.com/watch?v=xrH7CxONc1A&authuser=0

Више информација можете пронаћи на сајту www.arsf.rs/city-jam/ , као и на фацебук страници http://www.arsf.rs/city-jam/

извор:Avalanche Risk City Jam
Фотографије: Влада Величковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *