Novi Sad mesto „Susreta“

Novi poziv za lokalne umetnike otvara tim Kulturforuma u saradnji sa „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ gde im se pruža prilika da sa svojim savremenim i autentičnim radovima postanu deo desete Grupne prodajne izložbe malog formata „Susret“, inspirisane godinom kada će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture. Konkurs je otvoren do 7. decembra, a mejl adresa za prijavu je kulturforum.odkr@gmail.com.
Slogan „Susreti“ dolazi od ideje da će upravo Novi Sad te 2021. godine biti mesto fokusa evropske kulture, te susreta domaćih i međunarodnih umetnika i aktera u kulturi, zbog čega i umetnici koji se odluče da učestvuju treba, u svojim radovima, da se fokusirajuna raznovrsne oblike„susreta“.
„Priključujući se energiji nastupajućih događaja od evropskog značaja, koji će se u narednim godinama odigrati u Novom Sadu, nastojimo da ova izložba bude susret domaćih likovnih i primenjenih umetnika mlađe generacije, sa velikom kulturnom manifestacijom, kakva evropska prestonica kulture jeste, ali i sa širokom publikom, i posebno, lokalnom zajednicom kojoj se KS Eđšeg obraća“ navodi u tim Kulturforuma.
Izložba će biti realizovana od 16. do 29. decembra u kulturnoj stanici Eđšeg.
Temom„susreta” Kulturforum, zajedno sa umetnicima, nastoji da reaguje na pitanja budućih umetničkih i kulturnih prespektiva u zemlji i regionu. Kada se umetnik nađe pred izazovom savremenog stvaralaštava, pred publikom, a publika pred delima.
Informacije o uslovima za prijavljivanje na konkurs možete pronaći na fejsbuk stranici: https://www.facebook.com/kulturforum.odkr/?tn-str=k*F
Kulturforum ODKR od 2014. periodično priređuje Grupnu prodajnu izložbu malog formata kao svojevrsni pregled i promociju domaće scene likovnih i primenjenih umetnika mlađe generacije, te program za razvoj publike i tržišta umetnosti.

Novi Sad 2021

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *