Нови Сад: Како ће радити градске службе за време ванредног стања

Аутобуси Градског саобраћајног предузећа од сутра ће возити по реду вожње за суботу, а сви поласци који су у реду вожње означени као ђачки се укидају од данас, 16. марта, због обуставе наставе у школама и на факултетима, преноси новосадски протал 021. Линије 17 (БИГ), 18 (Леснина) и ноћне линије 18А и 18Б биће привремено укинуте од уторка, 17. марта.

ГСП моли путнике за разумевање, уз поруку да ће надлежни у предузећу пратити свакодневно развој ситуације на терену како би ред вожње могао да буде усклађен са новонасталим околностима“.

О изменама у реду вожње путници се могу информисати и на сајту предузећа гспнс.рс <http://gspns.rs>.

Сви превентивни прегледи и скрининзи у новосадским домовима здравља за време ванредног стања се обустављају, а контроле које су раније заказане, а да нису неопходне, потребно је отказати позивом тимске сестре телефоном, поручују у Дому здравља „Нови Сад“.

„Дијагностички прегледи који су раније заказани се могу радити, док се скрининг мамографије отказују путем РТГ службе. ИНР контроле свешће се на рационалну, неопходну меру, као и све контроле које нису временски, нити симптоматски условљене. Хронични болесници не морају долазити у амбуланту већ терапију могу добити позивом свог изабраног лекара, који ће електронски рецепт послати у апотеку. Грађане молимо на разумевање и опрез, будући да су пред нама времена када морамо бити посебно одговорни. Тиме што штитимо себе, штитимо и своје најближе“, поручују из Дома здравља, а преноси портал 021. Из Дома здравља апелују да их грађани могу контактирати уколико имају било какве недоумице.

Грађанима је од сада забрањен улаз у просторије Републичког фонда за здравствено осигурање на Житном тргу, саопштила је ова установа, а за све додатне информације могу позвати 021/4885-602 И 021/4885-604.

„Информатика“ је саопштила да је обавестила јавне извршитеље да у наредна три месеца одложе спровођење свих извршења у којима је то предузеће поверилац.

Претходно је Здружена акција „Кров над главом“ саопштила да захтева од Коморе извршитеља и Владе Србије да забране принудна исељења током епидемије вируса корона, преноси портал 021.

извор: ТАНЈУГ, РТВ,ПОРТАЛ 021
фото: Јарослав Пап

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *