Нових седам случајева корона вируса у Србији, укупно 55

У Србији је до данас регистровано још седам нових случајева корона вируса, тако да је укупно 55 потврђених случајева COVID 19.

Од последњег извештаја до 8 часова тестирани су узорци 18 особа од којих је 7 позитивних и 11 негативних на нови корона вирус, саопштило је Министарство здравља.

Три особе се налазе у кућној изолацији са лакшом клиничком сликом, док су четири особе задржане на болничком лечењу, без компликација, стабилног општег стања.

До 8 часова данас, у националној референтној лабораторији Института Торлак тестирана је укупно 301 особа која је испуњавала критеријуме дефиниције случаја.

У Србији је јуче проглашено ванредно стање.

У КЦ Ниш шест оболелих, нико није критичан

На Клиници за инфективне болести КЦ Ниш, тренутно се лечи шесторо пацијената код којих је потврђено да су оболели од коронавируса, објављено је на сајту нишког Клиничког центра.

Како се наводи, пацијент који је на Клинику за инфективне болести међу првима примљен као потврђен случај са корона вирусом и даље има умерене симптоме, али је у потпуно стабилном је стању и предузимају се све неопходне мере лечења.

Додаје се да остали хоспитализовани пацијенти углавном још не показују симптоме, али су и они под 24 – часовним мониторингом инфектолога нишког Клиничког центра, како то прописане мере и алгоритми СЗО предвиђају.

извор: ТАНЈУГ, РТВ
фото: EPA-EFE (Friedemann Vogel)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *