Нових седам жртава ковида у Србији, новооболелих 304    

У последња 24 сата у Србији тестирано још 3.462, новооболелих 304, укупно 5.994, преминуло још 7, укупно 117, излечено 637.

У Србији је откривено још 304 позитивна случаја на вирус ковид 19, преминуло је још седам особа, а укупно има 117 смртних случајева, саопштио је данас покрајински секретар Зоран Гојковић.

Он је на редовној конференцији за медије у Палати Србија рекао да је регистровано укупно 5.994 потврђених случајева.

Каже да је у последњих 24 сата тестирано 3.462 људи, од чега је 304 позитивно.

Укупно је хоспитализовано 3.853 пацијента, а тренутно је на респиратору 26 пацијената.

Такође, укупно је тестирано 36.028 особа. Од седам особа које су преминуле у последњих 24 сата, четири су мушког пола,а три женског, рекао је Гојковић.

Укупно има излечених 637 грађана, а проценат смртности је 1,95 одсто. Гојковић каже да је од 117 смртних случајева 80 особа мушког и 37 женског пола.

Новинари ускоро на прес конференцијама Кризног штаба, следећа у уторак

Епидемиолог др Дарија Кисић Тепавчевић најавила је данас да би новинарима ускоро требало да буде омогућено да присуствују прес конференцијама Кризног штаба за борбу против вируса корона.

Како је рекла, једна од првих „релаксирајућих мера“ биће повратак новинара на конференције, јер се у овом моменту стручно процењује да је смањен ризик, уз одговарајуће мере заштите.

„И ми више волимо интеракцију са новинарима, јер нам много помажете у борби против ове болести, тако да ћемо се ускоро поново дружити у овој сали“, рекла је Кисић Тепавчевић.

Иначе, на данашњој конференцији, саопштено је да обраћања јавности сутра, на Васкрс, неће бити, али ће сви подаци, као и до сада бити објављени на сајту Covid19.rs.

Следећа прес конференција биће одржана у понедељак, 20. априла.

извор: ТАНЈУГ, РТВ
фото: Pixabay

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *