Нема могућности за организацију Егзита    

У овом тренутку не видим могућности да буде организован Exit, поготово зато што су границе затворене, изјавио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић у изјави за Танјуг.

Одговарајући на питање да ли ће ове године бити одржан Exit, Вучевић каже да та одлука још није донета, да ће овог месеца имати састанак са представницима фестивала и Владе Србије у вези са овогодишњим фестивалом, али да је тренутно његово мишљење да не постоје услови и могућности да Exit   буде одржан ове године.

егзит, еxит, фестивал, музика, концерт, 26

РТВ (Јарослав Пап)

„Не видим како бисмо то могли да организујемо, посебно кад знамо да је Олимпијада отказана, европско првенство у фудбалу и друге велике манифестације“, каже Вучевић.

Наводи да разуме жељу оснивача, поготово што ове године обележавају 20 година фестивала, али да у овом тренутку не види како би он могао да буде организован.

„То не значи да сам против Exita, напротив, ја сам поборник Exita и треба таква манифестација да се подржи, али у овом тренутку мислим да нема могућност да се тако нешто организује. Поставља се питање ко ће да вам дође и како ће да вам дођу, ако су границе затворене“, каже Вучевић.

Наглашава да ће то сигурно бити велики ударац на економију града, али да питање економије не може бити стављено изнад питања здравља људи.

милос, вуцевиц

РТВ (Јарослав Пап)

„То ће бити велик ударац директно на буџет града, али не мислим ударац на директне приходе града, најмање ће бити на њих, али хоће на хотелијере, угоститеље, таксисте, оне који изнајмљују станове, апартмане, трговина се развија у време Exita, свако заради неки динар, то је клијентела која троши. Ту јесте ударац на економију града, али не можете то да ставите изнад питања здравља“, каже Вучевић.

С обзиром на то да ће ванредно стање највише да се одрази на хотелијерство и туризам, Вучевић каже да ће Туристичка организација морати да се више посвети домаћим туристима, а да се проналазе модели како би иоле помогли да у првом периоду, након релаксирања мера, помогну функционисање ове привредне гране.

Како би град помогао рад хотелијера, одлучено је да буде организовано европско кошаркашко такмичење, које ће у Нови Сад довести око пар хиљада спортиста, али ће догађај бити организован без публике.

„То ће довести пар хиљада спортиста у Нови Сад. Спортски догађај ће бити организован без публике у јулу и тиме бисмо напунили новосадске хотеле, јер ће нам хотелијерство и туризам бити најугроженији. Долази нам осам кошаркашких екипа, представници федерације кошаркашке, делегати, судије, сви су они тестирани, води се рачуна епидемиолошки, а опет ће спортисти одсести у нашим хотелима“, каже Вучевић.

Наглашава да се тај спортски догађај не може поредити са Exitom.

„Не може се поредити са другим великим догађајима, попут Exita, јер ово је спортски догађај без публике, а не можете ви да доведете бенд да свира без публике, то баш и нема неког смисла“, каже Вучевић.

извор: ТАНЈУГ, РТВ

фото: РТВ (Јарослав Пап)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *