Нема гужве у новосадском градском превозу

Јутрос у пет сати кренули су први аутобуси новосадског градског саобраћајног предузећа, али није било никаквих гужви, у просеку је двоје, троје људи улазило у аутобус.

Нови Сад је међу првим градовима, након првих релаксирајућих мера у ванредном стању због епидемије Корона вируса, поново успоставио редован линијски превоз на целокупној мрежи линија у градском, приградском и међумесном превозу.

Циљна група је запослено становништво, али судећи по томе да су аутобуска стајалишта у граду била готово празна, сва је прилика да су првог дана аутобуски превоз користили само малобројни грађани.

Превоз путника је реализован по важећем реду вожње за суботу и то у периодима од 5.00 до 8.59 часова, потом од 13 до 16.59 и од 21 до 22.59 часова.

Градски, приградски и међуградски аутобуски превоз користиће искључиво путници који имају месечне претплатне карте, а продаја карата у аутобусима неће бити могућа до 11. маја.

 У првим данима моћи да саобраћају само суграђани који имају месечне претплатне радничке маркице и да продаја карата у возилима неће бити још увек дозвољена.

Превоз ће функционисати без климатизације, односно биће отворени само луфтери и бочна стакла, док ће се на окретницама возила проветравати, а свакодневно се врши и појачана дезинфекција возила.

извор:ТАНЈУГ, РТВ
фото: РТВ (Јарослав Пап)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *