НАДЗОР ЗА ГРАЂАНЕ КОЈИ СЕ ВРАЋАЈУ У ЗЕМЉУ

„Од петка у 18 часова успоставиће се надзор за све грађане који се враћају у земљу, апелујемо на све грађане да се до петка врате у Србију“, изјавила је епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић за РТС

 Овде се не ради о карантину и самоизолацији, да не би било неспоразума већ о превентивном надзору грађана који се враћају у земљу, ради спречавања прено „Не ради се о карантину и самоизолацији, реч је о надзору како би се спречио ризик преношења корона вируса“, изјавила је она.

Како је јуче саопштило Министарство здравља Србије, Благи пораст новозаражених коронавирусом у земљи последица је повратка грађана са одмора из тих земаља.

Министарство је још једном апеловало на све који се враћају у земљу да буду солидарни и смање кретање у првих седам дана по повратку, да сведу контакте на минимум или да се одмах тестирају.

У Србији је до 15 сати 13. септембра регистровано укупно 32.336 потврђених случајева коронавируса. Од последњег извештаја тестирани су узорци 3.082 особе од којих је 108 позитивно, а две особе су умрле.

На респираторима је укупно 28 пацијената. У Републици Србији тестирано је укупно 1.021.990 особа. Укупан број преминулих од почетка епидемије је 732. Тренутно је укупно хоспитализовано 390 пацијента.

извор: РТВ, РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *