Музеј Војводине са вама код куће

Од почетка ванредног стања Музеј Војводине је, као и већина музеја у свету, затворен за посетиоце, али рад са публиком никако није заустављен само је променио облик.
Са својим активностима за публику сместили смо се на музејски сајт и друштвене мреже. У покушају да дамо свој допринос што безболнијем превазилажењу ванредног стања које нам је, између осталог, донело и смањене социјалне контакте, трудимо се да константно постављамо садржаје и за одрасле и за децу на наш сајт и друштвене мреже.
Свакодневно се објављују текстови о интересантним предметима и феноменима, филмови, пдф публикације… на веб сајту Музеја у одељку Остани код куће и научи нешто ново http://www.muzejvojvodine.org.rs/index.php/ostani-kod-kuce-i-nauci-nesto-novo .
Музеј је такође за коришћење откључао и своје интерактивне мобилне апликације: Златни шлем интерактивни стрип у проширеној реалности и мобилну апликацију за децу Музејска е-Свезналиц@
За најмлађе Музејске играонице на различите теме настављају да се одржавају у дигиталној сфери. Садржај за сваку Играоницу може се, такође преузети на веб сајту Музеја и оне су прилика да родитељи проведу креативно време са својом децом http://www.muzejvojvodine.org.rs/index.php/ostani-kod-kuce-i-nauci-nesto-novo/2967-da-li-ste-spremni-za-farbanje-uskrsnjih-jaja
Још много материјала је у припреми и свакодневно ћемо наставити да будемо присутни у домовима широм света, са надом да ћемо пандемију ускоро оставити иза себе и дочекати посетиоце у Музеју Војводине.

извор: Музеј Војводине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *