Muzej Vojvodine otvara vrata za posetioce

Muzej Vojvodine od 19. maja, nakon gotovo dva meseca pauze izazvane pandemijom, otvara svoja vrata za publiku.

Posetioci će ponovo moći direktno da uživaju u stalnim postavkama Muzeja na kojima je predstavljena prošlost teritorije Vojvodine od praistorije do sredine 19 veka; teritorija Vojvodine u Prvom i Drugom svetskom ratu i tematika prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, ali i u tematskoj izložbi Dragan Radovanović (1949-2018).

„Uz sve mere zaštite: dezo-barijeru, sredstva za dezinfekciju ruku, obaveznu upotrebu maski za posetioce, kustose i vodiče, kao i uz ograničen broj grupnih poseta od 5 osoba na jednog kustosa, vraćamo se uobičajenom ritmu rada“, poručuju iz Muzeja.

Grupne posete je potrebno najaviti na mejl adresu Muzeja.

Od srede, 20. maja, svakog dana u 17 sati biće organizovano i stručno vođenje kroz izložbu Dragan Radovanović (1949-2018) u interpretaciji istoričarke umetnosti Olivere Radovanović.

Zbog ograničenog broja posetilaca mole se svi zainteresovani da se za stručno vođenje prijave na broj telefona na sajtu, svakog radnog dana od 10 do 12 časova.

Radno vreme Muzeja ostaće nepromenjeno: utorak-petak od 9 do 19 sati, subota i nedelja od 10 do 18 sati.

Cene ulaznica su nepromenjene: 200 dinara za odrasle, 150 din za penzionere/studente/đake; ulaz se ne naplaćuje za decu do 7 godina, kao i za osobe sa invaliditetom i njihove pratioce.

„Iako smo se putem veb stranice Muzeja i društvenih mreža svakodnevno družili i tokom vanrednog stanja, ništa ne može zameniti neposredni kontakt i druženje u Muzeju“, poručuju zaposleni u Muzeju.

izvor, foto: Muzej Vojvodine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *