Мировић, Вучевић и Пастор честитали Ускрс по грегоријанском календару    

Председник Покрајинске владе Игор Мировић честитао је данас Ускрс београдском надбискупу Станиславу Хочевару и свим верницима који овај највећи хришћански празник славе по грегоријанском календару.

„У име Покрајинске владе и у своје лично име честитам вам предстојећи велики празник, са жељом да га проведете у радости и добром здрављу. Данас, више него икада, потребни су нам толеранција, солидарност, међусобно уважавање и љубав, како бисмо превазишли и издржали сва искушења у тешким временима.

Нека нам ускршњи празници – као симбол победе живота донесу благостање и добро здравље“, наводи се у честитки председника Мировића.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић честитао је велики хришћански празник свима који га обележавају по грегоријанском календару.

вуцевиц и мировиц јпг

Покрајинска влада

„Нека нас овај Ускрс подсети на највише вредности које и симболизује, на љубав, толеранцију и разумевање. У оваквим временима то нам је свима још потребније, да будемо сложни, уједињени и солидарни. Да чувајући себе, сачувамо наше најмилије и све друге људе. Не морамо бити физички заједно да бисмо исказали поштовање и наклоност једни према другима, а ако останемо самодисциплиновани и смањимо социјалне контакте, из ове кризе изаћи ћемо са много мање последица и дочекати да се живот врати у редовне токове, када ћемо поново моћи да се окупљамо у добром здрављу и у весељу да прославимо важне датуме“, истакао је Вучевић.

Ускршња честитка председника Скупштине АП Војводине Иштвана Пастора

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор упутио је данас ускршњу честитку свим грађанима и свештенству који овај велики хришћански празник прослављају по грегоријанском календару.

пастор

Рутхенпресс

„Дочекујемо ускршње празнике у времену препуном изазова, свеснији него икада да једни друге морамо чувати, чинити добро, међусобно се помагати, поштовати и штитити. Нека нам радост коју Ускрс носи подари снагу, нека нас испуни љубављу да из ових тешких времена изађемо још сложнији и јачи, нека свима донесе здравље и оздрављење. Останите код куће за време Ускрса, свесни да у овом моменту тако највише помажете себи и другима. Срећан Ускрс“!

извор: АПВ
фото: EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *