Маштовити Дунавски НС Маркет на Рибарском острву

Маштовити и укусни производи сјајних излагача НС Маркета учинили су да један врели летњи викенд на Дунаву буде лепши и колоритнији.

Педесет малих произвођача, занатлија, креативаца и дизајнера представило се на тринаестом, Дунавском НС Маркету, који је у суботу и недељу, 27. и 28. јуна одржан у башти Гастро паба „Берта“ на Рибарском острву. После вишемесечне паузе због глобалне пандемије, на велику радост посетилаца и излагача, протеклог викенда покренута је чаролија НС Маркета.

Посетиоци Рибарског острва и НС Маркета уживали су у кулинарским делицијама, справљеним по старим и оригиналним рецептима. Велико интересовање владало је за месне прерађевине, зачине, кифлице и здраве слаткише. А пошто је температура била изнад 30 степени, тражио се корнет више.

Посетиоци су куповали природну козметику и заштиту од сунца и уједа комараца, док су даме највише уживале бирајући себи нови, уникатни накит, декорације за кућу и текстил. Да су се нашим посетиоцима допале керамичке украсне саксије са биљкама, говори и то што је управо овај штанд добио много гласова у избору за Нај штанд.

У дебелој ладовини најмлађи посетиоци учили су се основних техникама сликања и цртања на радионици Нена атељеа.

дунавски, нс, маркет, 1

У хуманитарној акцији коју је реализовала радионица Wooden kraft у сарадњи са Уницефом, подељено је више од 30 варјача и шпатула. Сви посетиоци који су послали поруке са „200“ или „500“ на број 9656 и на тај начин донирали 200 или 500 динара УНИЦЕФ-у добили су на поклон Wooden kraft дрвену шпатулу или варјачу.

Током куповине посетиоци су уживали у савршеној музици наших пријатеља из Two Fingersbenda, Амајлије и италијанској музици којом нам се по први пут представио дуо Дијане Стене и Бобана Џевердановића.

За Нај штанд Дунавског НС Маркета изабрани су TerraCotta студио из Крагујевца и Лека штрикерај из Новог Сада.

Наредни, 14. НС Маркет биће одржан крајем августа.

извор, фото: НС Маркет

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *