Манифестација „Дани информатике у школама Војводине“ 18. децембра на ФИМЕК-у

Манифестација „Дани информатике у школама Војводине“ 18. децембра на ФИМЕК-у
У среду, 18. децембра 2019.године, са почетком у 11 часова, у Амфитеатру „Проф. др Славко Царић“ на Факултету за економију и инжењерски менаџмент у Новом Саду, по 13. пут ће се одржати манифестација „Дани информатике у школама Војводине“.

„Дани информатике у школама Војводине“ је манифестација која се реализује у основним и средњим школама у АП Војводини под покровитељством Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и Факултета „Фимек“. Организатор и реализатор је Центар за развој и примену науке, технологије и информатике.

Овим циклусом наставља се додељивање награде и плакете под именом доајена информатике у Војводини проф. Стјепана Хана. Ова награда се додељује сваке године најуспешнијој школи у Војводини на пољу информатике.

Вреднују се следеће активности:

• примена рачунара у руковођењу школом;
• оспособљавање наставника за примену ИКТ у процесу наставе;
• ревија образовних софтвера, односно израда мултимедијалних презентација за наставу, примена мултимедија у настави (по посебним пропозицијама);
• праћење учешћа и успеха ученика на такмичењима из информатике, роботике и ФИЛМић-а,
• употреба интерактивних електронских табли (по посебним пропозицијама);
• постојање и функционалност школског сајта.

Циљ овог пројекта је да подстакне процес информатизације наставе у школама Војводине као и да се популаришу нове технологије у школским наставним и ваннаставним активностима.

Извор: мојновисад.ком / Фотографија: Илустрација/мојновисад.ком

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *