Кутак за културу – едукативне радионице за децу и младе

Кутак за културу – простор који је на Клиси, у Новом Саду,  отворен у октобру прошле године, већ три месеца ради на повезивању са локалним становништвом, едукацији деце, организацији различитих културних садржаја, све то кроз прилагођавање потребама заједнице.
Од редовног програма, планираног за фебруар и април, Кутак издваја: помоћ у учењу, часове руског за младе и старије, школицу енглеског – „Wonderland with Alice“, радионицу креативног писања, пројекције цртаних филмова, радионице Ђ-инга, а половином овог месеца очекује нас и представљање књиге о Џонију Штулићу, пројекција документарног филма и представа за децу.

Господар самоће у времену једне земље

Књига посвећена југословенској групи „Азра“ и уметничком стваралаштву легендарног Бранимира Џонија Штулића – „Господар самоће у времену једне земље“ биће представљена 11. фебруара од 19 часова у Кутку за културу (Сентрандрејски пут 106б). Другачија по томе што није написана од стране критичара, новинара или музичара, већ обожаватеља Штулићевог рада, Зрењанинца Младена Максимовића, књига се крајем прошле године нашла пред очима јавности.

Пројекција документарног филма о уличном плесу и представа за децу

Пројекција документарног филма о врстама уличних плесова „Street Stylez“, чији је редитељ амерички кореограф и плесач Buddha Stretch, биће организована 22. фебруара у 17 часова. Након пројекције дискутоваће се о тренутној форми и значају уличних плесова. Дискусију ће водити Весна Пашћановић из плесног удружења „Groove“.

Екипа новосадског луткарског позоришта „Позориште у коферу“ 29. фебруара у 11 часова приредиће представу за најмлађе кроз игру, лутке и анимацију.

извор: ртв.рс
фото: Фондација Нови Сад 2021

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *